Eftersøgte fundet i god behold

Politiet i Qaqortoq, iværktsatte ellers en eftersøgning af en jolle, som var afsejlet fra Arsuk i går klokken 16:00 med planlagt ankomst til Qaqortoq senest klokken 22:00.
Skrevet af Per Andersen
14. september 2011 14:23

Jollen, som er en 16 fods åben jolle, var ikke dukket op i Qaqortoq som planlagt, ligesom man ikke har kunnet få kontakt med ham på mobiltelefon og vhf-radio.

Der blev udsendt pan-pan (pan-pan er et internationalt nødråb, som indenfor luftfartens og søfartens radiotelefoni bruges til at indlede såkaldte ilmeldinger) melding via Aasiaat Radio, ligesom flyredningstjenesten i Kangerlussuaq samt Grønlands Kommando blev sat ind i situationen.

Grønlands Kommando reagerede prompte på eftersøgningen og sendte flere af deres flådeskibe af sted, ligesom Politiet også deltog i eftersøgningen ved chartring af en helikopter.

35 minutter inde i eftersøgningen med helikopter, fandt man den savnede i god behold, ved Ikerasassuaq ved Nunarsuit. Han havde næsten brugt al sin brændstof til båden.

Den savnede havde mistet sit gps udstyr under sejladsen, og kunne derfor ikke navigere i den tætte tåge, som havde overrasket ham, ligesom hans bærbare vhf ikke kunne høres til trods for at han gik i land og kaldte fra fjeldtoppene. Hvorfor han måtte overnatte i naturen.

Den savnede sejlede herefter til bygden Qassimiut for at tanke, sammen med en lokal stedkendt politimand og vil herefter anløbe Qaqortoq.

Et tæt samarbejde imellem Politiet, Grønlands Kommando, Aasiaat Radio og Flyredningstjenesten, resulterede, at eftersøgningen af den savnede jolle endte godt.