VIDEO Efterforskningsansøgninger til Jameson Land

Selvstyret har netop modtaget ansøgninger om tilladelser til efterforskning og udnyttelse af kulbrinter i Jameson Land.
Skrevet af Sivert Olsen
19. januar 2015 13:34

- Vi har modtaget ansøgninger om tilladelser til efterforskning og udnyttelse af kulbrinter, fortæller Naalakkersuisoq for Råstoffer, Anda Uldum til KNR.

Der er modtaget to ansøgninger om tilladelser til efterforskning og udnyttelse af kulbrinter, men af konkurrencemæssige hensyn, er det ikke muligt at oplyse hvilke selskaber, der står bag disse ansøgninger.

- Vi har modtaget to ansøgninger om tilladelser til efterforskning og udnyttelse, men af konkurrencemæssige hensyn har jeg  ikke mulighed for at fortælle hvilke selskaber der er tale om, siger Naalakkersuisoq for Råstoffer Anda Uldum.

 

Kan ikke løfte sløret for, hvilke selskaber der er tale om

Selvom det endnu ikke er muligt at løfte sløret for de selskaber, der har søgt om ansøgninger om tilladelser til efterforskning og udnyttelse af kulbrinter i Jameson Land, er Naalakkersuisoq for Råstoffer fortrøstningsfuld:

- Da Cairn Energy i sin tid havde gang i efterforskningen, kunne vi jo se hvor stor en positiv effekt det havde på de omkringliggende byer, så jeg håber selvfølgelig på, at der kommer gang i efterforskningen. Og vi arbejder jo altid for at hjemmehørende tager del i aktiviteterne og at de har gode indtjeningsmuligheder, slutter Naalakkersuisoq for Råstoffer, Anda Uldum.