Efter angreb på militærleder: Unødvendige rejser til Iran frarådes

Ifølge en militærleder har Iran udset sig amerikanske mål. Samtidig ændrer Udenrigsministeriet sin rejsevejledning.
Demonstranter deltager i en protest mod drabet på den iranske militærleder Qassem Soleimani. Foto © : Wana News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
04. januar 2020 13:42

Alle ikke-nødvendige rejser til Iran frarådes af Udenrigsministeriets Borgerservice, der lørdag ændrede sikkerhedsniveauet i sin rejsevejledning for landet.

Ændringen sker efter fredagens amerikanske droneangreb mod den iranske militærleder Qassem Soleimani. Han blev dræbt i Iraks hovedstad, Bagdad.

LÆS OGSÅ Amerikansk droneangreb dræber højtstående iransk general

Indtil lørdag frarådede Borgerservice alle rejser til iranske grænseområder til Irak, Afghanistan og Pakistan, Sistan-Baluchistan og den østlige del af Kerman-provinsen.

Som noget nyt frarådes nu alle unødvendige rejser til hele Iran. Også Storbritannien og Holland fraråder ifølge DR alle unødvendige rejser til Iran.

Den dræbte Qassem Soleimani var en af Irans mest magtfulde mænd. Han stod i spidsen for en iransk elitestyrke.

Der er erklæret landesorg efter drabet, og der vil de de kommende dage blive afholdt flere begravelsesceremonier. De ventes at tiltrække store menneskemængder.

Det vurderes, at der muligvis kan udvikle sig voldeligt.

Iransk militærleder: Vi har udset os amerikanske mål

Iran er ifølge Gholamali Abuhamzeh, der er leder af Irans Revolutionsgarde i den sydlige provins Kerman, klar til at straffe amerikanske mål inden for iranernes rækkevidde.

Det oplyser han til det iranske nyhedsbureau Tasnim.

Han fremhæver Hormuzstrædet som et muligt sted at ramme USA.

- Hormuzstrædet er et vigtigt sted for Vesten, og mange af USA's skibe krydser strædet. Vigtige amerikanske mål er blevet identificeret af Iran i regionen for lang tid siden, siger han.

- Omkring 35 amerikanske mål i regionen er sammen med Tel Aviv (i Israel, red.) inden for vores rækkevidde, lyder det