Dyrevenner minder dyrlæger om løfte

Kommuneqarfik Sermersooqs eneste private dyrlæge lukkede i torsdags, og nu opfordrer formanden for Dyrenes Venner Selvstyre-ansatte dyrlæger til at hjælpe, indtil der er fundet en ny.
Skrevet af Mads Ullerup
03. april 2012 13:51

Lige nu arbejder der tre dyrlægeuddannede i Selvstyret og formanden for Dyrenes Venner, Susanne Markdal, så gerne at én af dem ville træde til i situationer, hvor der er brug for en dyrlæge.

- Vi skal have fundet en permanent løsning. Men indtil det sker, er det mit håb, at vi kan appellere til de tre dyrlæger, der i øjeblikket er ansat af i Selvstyret her i byen. Jeg vil minde dem om, at de i kraft af deres ed som dyrlæger faktisk har pligt til at træde til, når det drejer sig om nødlidende dyr, siger Susanne Markdal.

Kommuneqarfik Sermersooqs eneste hundefanger har også valgt at stoppe da, der ikke længere er nogen dyrlæge til at aflive eller behandle dyrene.

Susanne Markdal frygter samtidig, at tilskadekomne dyr vil komme til at lide unødigt. Dels fordi der som nævnt ikke er nogen til at behandle dyrene og dels fordi, at hun ikke mener at politiet har ressourcer til at aflive dyrene i yderste nødstilfælde.

- I de tilfælde hvor vi har haft brug for hjælp fra politiet, så har de ni ud af ti gange haft travlt med andre opgaver, de vægter højere end dyrene, siger Susanne Markdal.

Men politikommissær Janus Eigaard lover dog overfor KNR Radioavisen, at politiet nok skal rykke ud til episoder, hvor dyr er kommet til skade i eksempelvis trafikken.

Han gør det dog klart, at det ikke er politiets opgave at aflive dyr, der er syge eller kræver anden behandling. Det er i stedet op til Selvstyret og kommunen at løse den opgave, understreger han.

Det har endnu ikke været muligt at få Kommuneqarfik Sermersooq til at svare på, hvad der skal ske indtil der er fundet en ny dyrlæge i kommunen.

Efter at Pia Cordt Olsen i torsdags valgte at kvitte sit job på grund af stress, har der ikke været nogen privatpraktiserende dyrlæge i Nuuk.