Dyreværnsforkæmper vil sladre til IWC

Amerikansk dyreværnsaktivist vil melde de steder, hvor der sælges hvalkød i Nuuk, til den internationale hvalfangstkommission.
30. juni 2010 19:16

Fotografier af 3 restauranter og Brættet i Nuuk vil i sidste ende havne på skrivebordet hos IWC. Billederne er taget af dyreværnsforkæmperen Hardy Jones, der i disse dage sidder på tilskuerrækkerne ved ICC-kongressen i Nuuk.

- Det åbenlyse salg af hvalkød i Nuuk er en klar overtrædelse af IWC’s regler, siger direktøren for BlueVoice.org.

Udover at offentliggøre fotografierne på sin hjemmeside deler Hardy Jones dem med andre miljøorganisationer. Sammen med lignende dokumentation fra andre steder i verden, skal fotografierne fremlægges for IWC.

På spørgsmålet om, hvordan inuitbefolkninger skal kunne leve af hvalfangst uden at måtte sælge kødet i deres egne lande, svarer Hardy Jones:

- Det spørgsmål kan jeg ikke svare på. Jeg kan kun fortælle dig, at IWC har klare regler for tilladelserne til hvalfangst. Og de regler bliver brudt.

69-årige Hardy Jones kommer fra Florida. Han lider af kviksølvforgiftning og blodkræft. Målet med BlueVoice.org er at informere om truslen fra den kemiske forurening af madvarer fra havpattedyr, fortæller han:

- Jeg vil gerne oplyse om, hvordan stofferne arbejder sig op igennem fødekæderne via fisk, havpattedyr og giver alvorlige skader på helbredet hos de mennesker, som for eksempel spiser hvaler.

Hardy Jones har også været aktiv i kampen mod fangst af delfiner i Japan.