Dyreretsorganisationer kritiserer sælfangst

50 kinesiske dyrerettighedsorganisationer kritiserer den canadiske sælfangst.
25. april 2011 15:07

Det kinesiske blad, chinadialogue, skriver i denne måneds udgave, at over 50 dyrerettighedsorganisationer i Kina nu abejder sammen, for at kritisere den canadiske sælfangst. Chinadialogue er et kinesisk-engelsk blad der skriver om miljø.

Eftersom de europæiske lande og USA ikke vil købe sælprodukter, forsøger Canada at sælge disse produkter til Kina. Efter at have hørt den kinesiske kritik af sælfangsten i flere måneder, svarede den canadiske ambassadør i Beijing, David Mulroney, at hvis kineserne kan lide sælprodukter så vil det være godt for både Kina og Canada.

Men dyrerettighedsorganisationer prøver at overbevise kinesere om, at det er en dårlig idé. De påstår, at  man ved ikke præcist hvor mange sæler, der findes, og at der er mange film og videooptagelser, der viser hvor voldelig fangsten er. Desuden mener de, at gamle inuit skikke, såsom sælfangsten, er barbariske.

Canadas fiskeriminister Gail Shea har offentligt udtalt at fra januar i år vil canadiske sælprodukter blive eksporteret til Kina, men Chinadialogue skriver, at de kinesiske  dyrerettighedsorganisationer ikke har kunnet få fat i nogen officiel erklæring fra den kinesiske regering om, at man vil købe canadiske sælprodukter.

De kinesiske dyrerettighedsorganisationer er derfor begyndt en kampagne imod sælprodukter som vil vare hele året, ligesom de også har lanceret en ny sang om baby-sæler.

Men Canadas fiskeriministerium forsætter med dets planer om at sælge sælprodukter. De anslår, at der findes omkring 7 millioner sæler ved Canadas østkyst.