Dyrenes Venner: Nej tak til kamphunde

Dyrenes Venner bakker op om forslaget om at forbyde kamphunderacer i Grønland. Vi skal først kunne tage os af Nuuk-hundene, lyder det.
Skrevet af Mads Lynge
26. april 2010 10:34

Susanne Markdahl fra Dyrenes Venner er positivt stemt over for det lovforslag, som Inatsisartut i dag behandler. Forslaget går ud på at forbyde indførsel af muskel- og kamphunde til Grønland. Men det er som regel ikke hunden, men ejeren, der er problemet, understreger hun.

- Det er i mange tilfælde i den anden ende af snoren, det er galt. Der er ikke nok opdragelse og træning lagt i hundene, og kamphunderacerne er jo netop racer, der kræver en meget kort snor og en meget bestemt og kærlig opdragelse, siger Susanne Markdahl.

Ifølge Susanne Markdahl hører muskel- og kamphunde ikke hjemme i de grønlandske byer.

- Jeg tror ikke, at tiden er inde til at indføre kamphunde i Grønland. Vi skal først lige have styr på de hunde allerede har, siger hun.

Det er Demokraternes Justus Hansen, der har fremsat lovforslaget. Naalakkersuisut er positive over for forslaget, men vil dog helst vente på den kommende lovgivning i Danmark, hvor reglerne efter planen skal omfatte endnu flere hunderacer end i dag.

Vicepolitimester Morten Nielsen kan ikke tage stilling til, hvorvidt kamphunde udgør en trussel i Grønland:

- Jeg har endnu ikke set et konkret lovforslag, og før jeg har en konkret lovtekst at forholde mig til, så er det svært for mig, at have en professionel holdning til en eventuel lovforslag. Jeg venter til jeg får noget forelagt, og så forholder jeg mig til det bagefter, siger vicepolitimester Morten Nielsen.

Naalakkersuisut planlægger at fremlægge et ændringsforslag ved Inatsisartuts efterårssamling i år.