Dyre forbiere

De grønlandske skiskytter sluttede igen under top 100 ved GM i skiskydning.
Skrevet af Noah Mølgaard
10. marts 2011 09:49

Skiskytterne taber kostbare sekunder når de rammer forbi under skydningen. Det var på den konto de grønlandske skiskytter igen kom i den tunge ende af resultatslisten ved VM i Rusland.

Der blev løbet 20 kilometer tirsdag den 8. marts, hvor nordmanden Tarjei Bøe vandt med kun en forbier ud af 20 skud. Det er en bedrift i sig selv at ramme et mål på størrelse med en tennisbold på 50 meters afstand.

Øystein Slettemark fik det bedste grønlandske resultat, da han sluttede på en placering som nummer 108. Han havde ellers en fin langrendstid, men otte forbiere ud af 20 skud blev dyrt.

Kristian Kristoffersen er også ved at komme sig efter sin sygdom og havde også en fin langrendstid, hvor han var syv minutter langsommere end vinderen. Men han havde syv forbiere og blev 30 sekunder langsommere end Øystein Slettemark. Kristian Kristoffersen sluttede som nummer 111 ud af 123 deltagere.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke har formået at opretholde mine gode skydepræstationer fra tidligere i vinter, siger Kristian Kristoffersen.

Unge Aqqaluartaa Olsen havde den bedste langrendstid blandt de grønlandske deltagere , men 11 forbiere kostede dyrt og Aqqaluartaa Olsen sluttede på placering som nummer 115.

- Jeg ved at jeg kan så meget bedre end jeg har fået vist også i skydning, men tror det kommer med mere erfaring fra store internationale løb, siger Aqqaluartaa Olsen.

De grønlandske deltagere nu færdige med deres deltagelse. VM fortsætter dog i de kommende dage, hvor herrerne løber stafet fredag den 11. marts.