Kommune: Dumpen i Aappilattoq bliver forbedret

Kommunen oplyser, at de 1,5 millioner kroner, som skal bruges på forbrændingen i bygden Aappilattoq er sat til side af Selvstyret.
Foto © : KNR
10. november 2016 07:53

- Ifølge Selvstyret skal vi forbedre forholdene vedrørende affaldshåndteringen og natrenovationen i bygden, siger fungerende fagchef for teknik og miljø i Qaasuitsup Kommunia Otto Sandgreen.

Radioavisen hat tidligere fortalt, at forbrændingen i Aappilattoq ikke længere var i brug efter en brandulykke for syv år siden. Fordi der er risici ved arbejdet og fordi der er fare for miljøskader, har bygdebestyrelsesformanden flere gange rykket for forbedringer.

Læs også Endnu en bygd uden forsvarlig dump

Og nyheden om at der nu bliver arbejdet for forbedringer, bringer glæde i den nordgrønlandske bygd.

- Det giver gode forhåbninger, vi kan jo se at affaldet ikke bliver sørget forsvarligt for. Det er ikke ualmindeligt at finde metal eller andet farligt affald rundt omkring i bygden. Derfor regner vi også med, at de står ved deres ord, siger bygdebestyrelsesformand Karl Petersen

Projektet er finanseret af Selvstyret, nu er der bare tilbage at vente på, at kommunalbestyrelsen godkender arbejdet. Derefter er det planen, at arbejdet går i gang til foråret, siger Otto Sandgreen.

- Arbejdet med at planlægge forbedringerne af forbrændingsanstalten og arbejdsmiljøet her er i fuld gang.