Du kan udstyre din hund med en chip

Hunde- og katteejere i Nuuk skal være bedre til at få deres kæledyr registreret hos kommunen, så dyrene kan blive afleveret tilbage til deres ejere, hvis de løber væk hjemmefra.
Skrevet af Pipaluk Høegh
11. september 2012 12:42

I en stor by som Nuuk sker det, at en kat eller hund løber væk hjemmefra. Det kan være svært at finde ud af hvem ejeren er når de er afleveret hos Dyrenes Venner. I værste tilfælde kan et kæledyr blive aflivet, fordi ejerne ikke bliver fundet. Dette problem kan løses ved, at alle hunde og katte  bliver registreret i Kommuneqarfik Sermersooq.

- Det er borgerservice de skal henvende sig til, siger projektleder for hundehold i Kommuneqarfik Sermersooq, Sofie Ahn, som også er uddannet veterinærsygeplejerske.

Kommunen har ikke konkrete tal på, hvor mange hunde og katte der er i Nuuk. Men projektleder for hundehold, Sofie Ahn er gået i gang med, at registrere, hvor mange hunde og katte der er i byen.

- Det er ikke fordi vi skal rende rundt og tjekke, om folk har tilladelse til have hunde eller katte. Det er udelukkende for at finde ud af, hvor mange hunde og katte der er i Nuuk. Folk skal derfor ikke være bekymrede over at henvende sig til kommunen og få registreret deres dyr, siger projektleder for hundehold i Kommuneqarfik Sermersooq, Sofie Ahn.

Sofie Ahn er også uddannet veterinærsygeplejerske, og kan chipmærke dyr. Chippen gør det meget nemmere at finde kæledyrets ejer.   

Vil undgå rabies-udbrud
Det er nødvendigt, at registrere, hvor mange hunde og katte der er i Nuuk, fordi det er lovpligtigt, at vaccinere hunde og katte mod rabies. Uden det nødvendige tal, ved kommunen ikke, hvor mange penge der skal bruges på at vaccinere dyr. Den udgift er Selvstyret med til at betale.

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis en hund eller kat ikke er vaccineret mod rabies.   

- Mennesker kan bliver smittet af rabies  og man kan dø af det.Det er derfor meget vigtigt at hunde og katte bliver vaccineret, siger Sofie Ahn.

Næste gang veterinærsygeplejersken Sofie Ahn skal vaccinere hunde og katte bliver på Den Internationale Rabiesdag den 28. september.