Grønland ændrer regler: Du behøver ikke længere gå i isolation, når du har corona

Hvis du er smittet med corona, behøver du ikke at isolere dig længere. Det siger både den danske sundhedsstyrelse og landslæge.
- Den omikron-variant, der er her, gør ikke så stor skade, og derfor behøves der ikke være en række retningslinjer længere, siger Henrik L. Hansen. Foto © : Malik Brøns / KNR
08. december 2022 15:19

Der findes ikke længere retningslinjer for corona i Danmark.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi kan nu tage endnu nogle skridt mod mere normale tilstande i forhold til at håndtere covid-19 i både samfund og sundhedsvæsen, siger Line Raahauge Hvass, der er konstitueret enhedschef i styrelsen, i pressemeddelelsen.

Så nu er der ikke længere coronarestriktioner i Danmark.

Og naalakkersuisoq for sundhed, Mimi Karlsen (IA), har i dag meldt, at vi herhjemme også dropper retningslinjer for corona ligesom Danmark. 

Det siger landslæge Henrik L. Hansen til KNR.

- Den omikron-variant, der er her, gør ikke så stor skade, og derfor behøves der ikke være en række retningslinjer længere.

- Men hvis man er smittet med corona, skal man sikre sig, at man er helt rask, før man går ud blandt andre igen, siger han.

Corona set som almindelig influenza

Corona bliver nu set som en almindelig influenza. 

I starten af dette år er vi holdt op med at teste folk for corona her i landet, mens Danmark stadig tester.

Men med de nye retningslinjer er det også slut med at teste folk i Danmark - også dem som bliver akut indlagt på sygehuset.

Dog bør man stadig være opmærksom på, om gravide eller deres partnere har symptomer på en infektion i luftvejene, meddeler Sundhedsstyrelsen.