DTU: Villumsen er ikke fyret

- Professor Arne Villumsen, er ikke blevet fyret. Han har selv ønsket at træde tilbage i forbindelse med et generationsskifte, lyder det fra både institutsdirektøren og dekanen på DTU Byg. Altså helt andre toner, selvom den nu forhenværende formand for ARTEK's styregruppe, Michael Binzer, fastholder at Arne Villumsen er fyret fra sin stilling som centerleder.
Skrevet af Mads Lynge
23. januar 2012 17:37

- Han træder tilbage som centerleder, men professor Arne Villumsen er DTU-professor, og vil være det lige til den dag han vælger at gå på pension, siger dekan for bachelorstudierne på diplom- og civilingeniøruddannelserne, samt studiemiljø på Danmarks Tekniske Universitet, Martin E. Vigild.

Men Michael Binzer, nu forhenværende formand for ARTEK's styregruppe, fastholder overfor Radioavisen, at styregruppen fredag i sidste uge fik mail om, at professoren er fyret fra sin stilling som centerleder.

Professor Arne Villumsen har i over ti år været leder af Center for Arktisk Teknologi på DTU Byg, også kaldt Artek. Han har blandt andet været med til at opbygge en arktisk ingeniøruddannelse i Sisimiut, og fortsætter nu som professor ved DTU Byg.

- Det generationsskifte, hvor han  ønsker at træde tilbage som centerleder, det er forudset, og det er det, der sker her i 2012. Der er IKKE tale om en fyring. Der er tale om et generationsskifte, siger altså dekan Martin Vigild.

Og professor Arne Villumsens afgang som centerleder for ARTEK, ærgrer forstander for Bygge- og Anlægsskolen i Sisimiut, Jokum Møller, der har haft et tæt samarbejde med professoren i 14 år:

- Det er jo selvfølgelig ærgerligt, også set på baggrund af, at vi har haft et tæt samarbejde igennem 14 år. Men altså, vi her fra skolen har jo ikke noget, at sige. Det er et internt anliggende i DTU, siger altså Jokum Møller fra Bygge og Anlægsskolen i Sisimiut.

Tilbage i DTU er man endnu ikke klar med en ny centerleder.

- Når en person, som har givet så meget til ARTEK i over ti år, ønsker at blive udskiftet på centerlederposten, så vil det være ligefrem forkert ikke at tage alvorlig hånd om sagen og tænke det ind i et bredere strategisk perspektiv hvordan det her generationsskifte skal forløbe således, at de første ti års succes, kan efterfølges med de næste ti års succes, siger Martin E. Vigild.

Den øverstansvarlige for Center for Arktisk Teknologi, Artek, institutsdirektør for DTU Byg, Michael Havbro Faber, vil ikke udtale sig yderligere til Radioavisen, da han mener, han er for tæt på sagen.