Dronningens diadem kommer til Grønland

Da Dronning Margrethe havde 40 års regeringsjubilæum i januar måned forærede Grønland hende et gulddiadem fremstillet af guldsmeden Nicolai Appel. Dronningen fik overrakt gaven i juni måned af formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt, og nu kommer diademet til Grønland.
Skrevet af Peter Troelsen
16. august 2012 18:47

Guldsmeden, der selv har besøg guldminen i Nalunaq, hvor guldet til diademet stammer fra, fik hjælp af fagfolk under udarbejdelsen af diademet. De rådgav med viden om de artkiske blomster, som diademet forestiller.

Nu har selvstyret inviteret guldsmed Nicolai Appel til Grønland, og med sig har han det smukke diadem som han fremstillede til Dronning Margrethe. Hendes kongelige højhed dronningen har givet sin tilladelse til at diademet, med det officielle navn Naasut – Flora Groenlandica  bliver vist frem i Grønland, og det vil ske i perioden 20. – 24. august. I både Sisimiut, Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq vil borgerne få en enestående mulighed for at kigge på Grønlands gave til Rigsfællesskabets regent.

I Nuuk vil man kunne bese diademet i Katuaq, i Illulissat foregår det i kulturhuset, i Qaqortoq er det på kommunekontoret, hvor man også via AV-udstyr vil fremvise diademet til borgerne i Narssaq og Nanortalik.

Det ligger endnu ikke fast, hvor diademet bliver fremvist i Sisimiut.