Dronningen kommer idag

Dronningen kommer i dag til Grønland - Det sker i forbindelse med den officielle åbning af den nye arktiske kommand i Nuuk i morgen den 31. oktober. Dronningen ankommer til Kangerlussuaq med det ordinære Air Greenland Fly fra Danmark kl. 9.50 og ventes til Nuuk kl. 11.15.
30. oktober 2012 04:46

Dronningens besøg i denne omgang sker uden Prinsgemalen. Men til gengæld er dronningen udover sin personlige stab ledsaget af forsvarsminister Nick Hækkerup og forsvarschefen Peter Bartram.

Dronningens besøg har udover selve åbningen af den nye kommando, der foregår i morgen i Kulturhuset i Nuuk, privat karakter. Blandt deltager hun dag i en frokost og i aften i en middag på Inspektionsskibet Hvidbjørnen.

Her deltager også den aftrædende chef for Grønlands Kommando, kontreadmiral Hendrik B. Kudsk og den tiltrædende chef for for Arktisk Kommando, generalmajor i flyvevåbenet Stig Østergaard Nielsen.

Samtidig ankommer med andre militære transporter i løbet af dagen en række højstående militære chefer, den arktiske ambassadør, ja, hele Søværnets Tambourkorps og så en række repræsentanter for den danske presse.

Men først i morgen formiddag indledes åbningen af Arktisk Kommando. Det sker med en ceremoni i Katuaq fra kl. 9.45 og vil en lang række cicile notabiliteter fra Grønland være til stede med formanden for Naalakkersuisut Kuupik Kleist og Færøernes Lagtingsmand, Kaj Leo Johannesen spidsen. Men det program vender vi tilbage til senere.