Dronningen er spændt på Grønlands fremtid

Dronning Margrethe sendte traditionen tro en særlig hilsen til Grønland og Færøerne i sin nytårstale. Læs hele talen.
Skrevet af Noah Mølgaard
31. december 2012 13:11

Grønland er på tærsklen til nye tider, hvor udvinding af ikke-levende ressourser kan medføre store ændringer. Det kræver også nye udfordringer for Arktisk Kommando, som nu har sin base i Nuuk.

- I dette efterår havde jeg den glæde at gøre et kort besøg i Grønland, da Færøernes Kommando og Grønlands Kommando blev lagt sammen til den nye Arktisk Kommando med hjemsted i Nuuk. Den nye kommando er et vidnesbyrd om de nye udfordringer og muligheder, som udviklingen i det arktiske område bringer med sig, sagde Dronningen i sin nytårstale.

- Ikke mindst Grønland står over for beslutninger af afgørende betydning for samfundets udvikling. Det skal vi være opmærksomme på alle sammen i Nord som i Syd.

- Vel ligger der tusindvis af sømil mellem Danmark, Grønland og Færøerne, men i Rigsfællesskabet kommer vor indbyrdes forbundethed og fælles historie til udtryk. Jeg og min familie har altid følt os nært knyttet til såvel Grønland som Færøerne. Med de ord sender jeg mine varmeste nytårsønsker og hilsener til alle i Grønland og til alle på Færøerne, lød ordene fra Dronning Margrethe, der holdt sin tale klokken 14.00 grønlandsk tid.