Dronningen: Det var morsomt at vade i land

Da gårsdagens officielle program i Niaqornat i går var slut, valgte Regentparret at give en foreløbig rejseberetning til pressekorpset, der omsider mødte hovedpersonerne. På grund af de mange ændringer i de kongeliges rejseplaner, havde pressen indtil da konstant befundet sig de forkerte steder. Hør hele pressemødet.
14. juli 2011 11:11

- Prinsgemalen og jeg synes, det var en god idé, nu da vi møder pressen for første gang under vores Grønlandstur, lige at fortælle lidt om det, som vi har oplevet indtil nu. For vi har haft nogle meget fine, spændende og morsomme oplevelser, lyder velkomsten fra Hendes Majestæt.

Og en af de morsomme oplevelser var da Dronningen forleden måtte vade i land i Qaanaaq, da isskosser og lavvande forhindrede gummibåden i at lægge til på stranden:

- De fandt en sikkerhedsdragt, jeg kunne være i. Rigeligt endda. Man vader de sidste skridt ind på land, og det var morsomt at prøve.

Regentparret ankom til landet i lørdags og lagde ud i det højeste nord.

Den stærkt arkæologi-interesserede dronning var især begejstret for sine oplevelser i iskerneborelejren NEEM og ville gerne have brugt længere tid i lejren. Men også i Qaanaaq var der noget, der særligt rørte majestæten.

- Det, som jeg nok tror gjorde størst indtryk på mig ved det besøg, var at alle sagde, at jeg skulle hilse min ældste søn. Og jeg vidste jo også, at jeg skulle hilse fra ham, for det var noget af det sidste, han sagde til mig. Det er jeg meget stolt af som mor.

Dronningen fremhævede også mødet med den japanske storfanger Ikuo i Siorapaluk. Men alle besøgene var dejlige oplevelser, var Regentparret enige om. Og de glæder sig til meget mere Grønland. Men, som regenten her siger, forventer hun ikke, at det går helt efter planen.

En af de indtil nu adskillige ændringer i programmet, var at Upernavik-besøget tirsdag måtte stryges, da flyet ikke kunne lande.

- Så vi endte i Uummannaq, som vi skulle - men det skulle vi først have været imorgen. Men her, hvor vi er nu, skulle vi faktisk være idag. Men ikke nu om eftermiddagen, men om formiddagen. Så dette er et typisk besøg i Grønland. Man kan gennemføre det meste, men aldrig helt sådan, som det er planlagt. Og det er en af charmerne ved at rejse her, siger Dronningen.

Hør udsendelsen her: