Dronning Margrethe i sin nytårstale: - Vanskeligheder med prins Joachim og prinsesse Marie gør mig ondt

Dronning Margrethe ærgrer sig over vanskeligheder i sin familie, siger hun i sin nytårstale.
Jeg er sikker på, at familien sammen kan gå ind i det nye år med fortrøstning, forståelse og nyt mod, sagde dronning Margrethe. Foto © : Scanpix
31. december 2022 16:17

Klokken 18 dansk tid afholdt dronning Margrethe sin nytårstale. Heri adresserede hun, at historien om, at prins Joachims fire børn mister deres titler 1. januar, har fyldt meget i efteråret.

Der har blandt andet været fokus på prins Joachim og prinsesse Maries forhold til resten af kongehuset.

- Jeg omfatter hele min familie med stor kærlighed til alle tider. Vanskeligheder og uenigheder kan opstå i enhver familie, også i min, det har hele landet været vidne til, siger dronning Margrethe.

- At forholdet til prins Joachim og prinsesse Marie er løbet ind i vanskeligheder gør mig ondt, fortsætter dronning Margrethe i talen.

Men nu har familien haft en tid med mere ro og eftertanke, lyder det fra dronningen.

- Og jeg er sikker på, at familien sammen kan gå ind i det nye år med fortrøstning, forståelse og nyt mod, siger hun. 

Hilsner til Grønland

I sin tale sendte Dronning Margrethe også nytårshilsner til både Grønland og Færøerne.

- Den usikre situation i verden mærkes også i Nordatlanten og Arktis. Både på Færøerne og i Grønland følger man udviklingen med spænding, ligesom vi gør det her i Danmark.

- De demokratiske værdier og sammenholdet mellem vor folk står stærkt. Det er måske vigtigere end nogensinde. Jeg sender mine varmeste nytårsønsker til alle på Færøerne og til alle i Grønland, lød det fra Dronning Margrethe.

Også krigen i Ukraine, der har været en stor del af dette år, fyldte meget i dronning Margrethes nytårstale.

- Den 24. februar blev Ukraine overfaldet. Det er oprørende at være vidne til det ukrainske folks lidelser. Heltemodigt kæmper de for deres frihed, det gør et stærkt indtryk på os alle, sagde hun om situationen.

Udover dette blev emner som inflation, generationskløft mellem unge og ældre, EU-jubilæum samt store danske sportspræstationer også nævnt i nytårstalen.

Årets nytårstale er nummer 51 i rækken for dronning Margrethe.