Dreng fløjet til Rigshospitalet efter gruppeangreb: Moren er bange for at komme tilbage til Nuuk

En 14-årig dreng blev angrebet af en gruppe på fem børn udenfor Ungecenter Nuuk. Hans mor oplyser, at det ikke er første gang.
En 14-årig dreng blev overfaldet 7. februar udenfor Ungecenter Nuuk.
16. februar 2023 16:21

​7. februar blev en dreng på 14 år angrebet udenfor Ungecenter Nuuk.

Fire børn angreb ham, mens den femte filmede overfaldet på sin mobil.

Drengen fik brækket knoglen under sit øje, hvorfor han måtte flyves til Rigshospitalet og opereres.

Moren til drengen er stadig meget rørt over situation.

- Det gør ondt, og det er skuffende, siger moren Karline Nielsen til KNR og forsætter:

- Jeg er ikke rigtig fald til ro endnu. Jeg har ikke rigtig sovet endnu, og jeg kan heller ikke rigtigt spise endnu. Jeg har skiftende følelser.

Politiet i Nuuk fik en anmeldelse 7. februar klokken 19:56 om aften, hvor en 14-årig dreng blev udsat for røveri.

Det bekræfter vagtchef ved Grønlands Politi, Bjørn Bjerregaard, til KNR.

Vold i skolen
Karline Nielsen ønsker, at børnene, som stod bag overfaldet, skal modtage hjælp. Ellers er hun bekymret for, hvad der vil ske med hendes søn, når de kommer tilbage til Nuuk.

Det er ikke første gang, at den 14-årig dreng blev overfaldet, oplyser moren.

- Det er ikke første gang, at min søn blev udsat for vold. Han oplever det også i skolen.

- Han er begyndt at snakke med en børnepsykolog. Det gavner ham at tale med børnepsykologen.

Node link
Titel
Nanubørn vil bryde tabu om vold mod børn

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Kommuneqarfik Sermersooq om sagen, men de kan hverken be- eller afkræfte, at der er sket vold mod drengen i skolen.

Forening samler penge ind
I forhold til drengens operation på Rigshospitalet, er foreningen Meeqqat Angajoqqaallu Peqqissutsimikkut Ikinngutaat (MAPI) - en forening som støtter børn i Grønland - begyndt at indsamle penge til familien.

Det skriver foreningen på sin Facebook side:

 

Iframes are not shown in preview.
Caption

 
- Nok er nok! Hvem ved, hvem det kan går over næste gang, og det kan have fatale konsekvenser med døden til følge. Derfor bliver vi nødt til at gå hele vejen igennem. Vi indsamler til advokat-udgifter samt til krisesamtale af en grønlandsk talende psyko/ Familieterapeut, skriver foreningen.

Det er sket før
Det er ikke nyt, at grupper af børn overfalder og angriber andre børn. For to år siden var der stor bekymring hos MIO og politiet.

Dengang oplyste børnetalsmand Aviâja Egede Lynge, at hun havde modtaget et stigende antal henvendelser om børn, der overfaldte børn.

- Det handler blandt andet om, at børn i store flokke udøver vold og truer andre børn med vold. Det er nogle sager, som jeg ser meget alvorligt på, og som ikke kun omhandler Nuuk, men som blandt andet også omhandler Ilulissat og Sydgrønland. Så det er et generelt problem, jeg ser i Grønland lige nu, sagde Aviâja Egede Lynge for lige præcis to år siden.

Node link
Titel
Severinep ernera saassunneqartoq: Anaanatut ernumanarpoq kamaammernarlunilu

Politiet bakkede hende op.

- Vi har bemærket, at vi ser flere grove sager om vold blandt unge i forhold til tidligere. Det er yderligere tydeligt, at unge i højere grad filmer og deler videoer af episoderne på sociale medier. Udover at det er ubehageligt for de forurettede at få delt videoer af voldsepisoder, er det også ulovligt og strafbart, lød det fra Mikkel Høj Svendsen, der er chef for forebyggelse og analyse hos Grønlands Politi.