Drabssigtet løsladt

I maj måned blev Severine Møller dræbt af et knivstik i hjertet. Der var to andre personer til stede i lejligheden i Odense, og politiet valgte at fængsle Hans Peter Petersen for mordet på Severine Møller. Han har hele tiden erklæret sig uskyldig, og statsadvokaturen for Fyn, har nu efter fem måneders efterforskning, løsladt Hans Peter Petersen. Sagen betragtes nu som et selvmord.
Skrevet af Peter Troelsen
05. oktober 2012 08:04

Efter fem måneder bag tremmer kan Hans Peter Petersen nu igen indånde efterårsluften i Danmark i friheden. Tiltalen mod ham er frafaldet, og han er igen en fri mand.

- Vi har valgt ikke at rejse sagen mod Hans Peter Petersen. Vi kan ikke bevise at det var ham der stak Severine Møller i hjertet. Derfor er han igen blevet sat på fri fod. Den nu løsladte person har hele tiden påstået, at Severine Møller i ophidselse selv jagede kniven i sit hjerte, og vores efterforskning viser at det sikkert er tilfældet, fortæller Claus Guldbrandtsen fra statsadvokaturet på Fyn til knr.gl.

Efter sagen har været forbi obducenterne og sidenhen en tur omkring retslægerådet, har anklagemyndigheden opgivet at holde Hans Peter Petersen fængslet. Derfor blev han i går løsladt, og tiltalerne mod ham blev frafaldet.

-Der var to andre personer til stede i lokalet, da Severine Møller afgik ved døden. Den ene person fortalte, at han ikke havde set noget, og den tiltaltes forklaring var, at kniven var blevet ført af afdøde. Vi har forelagt sagen for obducenterne, og de kunne ikke afvise, at der var tale om et selvmord i affekt. For at være på den sikre side kontaktede vi retslægerådet, og de var enige med obducenterne. De udbyggede sandsynligheden for selvmord ved at gøre opmærksom på, at der heller ikke var afværgelæsioner på afdødes hænder. Det ville der med stor sikkerhed være, hvis en anden person havde prøvet at tage livet af hende. Med den nye viden løslod vi i går Hans Peter Petersen, og sagen betragtes herefter som et ulykkeligt selvmord, fastslår Claus Guldbrandtsen.