Drabssigtet fra Nutaarmiut sendt til Danmark

Den 22-årige mand sigtet for de tre drab i Nutaarmiut er nu fløjet til Danmark, hvor han den kommende tid vil blive underkastet mentalundersøgelser på Retspsykiatrisk Ambulatorium i Risskov.
Skrevet af Mads Fisker
10. april 2012 13:10

Det oplyser regionsleder ved Qaasuitsumi Politiit, Niels Erik Nymark Jensen.

- Man skal jo undersøge den sigtedes mentale tilstand i forbindelse med episoden oppe i Nutaarmiut. Resultatet skal så lægge til grund for, hvad man vælger at give pågældende i straf, såfremt han bliver fundet skyldig, siger han.

Spørgsmålet er altså, om den 22-årige mand er strafegnet, som det hedder, eller om de lægefaglige eksperter i stedet vil anbefale en form for psykiatrisk dom.

Samtidig har Upernavik Kredsret forlænget den sigtedes tilbageholdelse indtil 1. maj.

Udover mentalundersøgelserne mangler politiet nemlig fortsat mange svar i sagen.

De danske kriminalteknikere har endnu ikke sendt deres omfattende undersøgelser af gerningsstedet, samt blandt andet resultaterne af obduktioner af de tre dræbte, tilbage til Grønland.

Og før det er sket, har man valgt ikke at foretage yderligere afhøringer af hverken den 22-årige selv eller det overlevende 81-årige offer.

- Vi vil afvente de endelige afhøringer, indtil vi ved nøjagtig, hvad der er sket på gerningsstedet, og det ved vi først, når vi har fået de kriminaltekniske erklæringer.

- Det var - om jeg så må sige - nogle omfattende drab, og der er mange undersøgelser, der skal laves. Blandt andet at klarlægge pågældendes færden inde på gerningsstedet er noget, der godt kan trække ud, for at sige det, som det er, lyder det altså fra regionslederen ved Qaasuitsumi Politiit.

Niels Erik Nymark Jensen kan endnu ikke oplyse, om man satser på at have et tiltaleskrift klar 1. maj, eller om det her igen vil blive nødvendigt at bede om at få tilbageholdelsen af den 22-årige forlænget.

Manden er udover de tre drab sigtet for fire drabsforsøg ovenpå de tragiske hændelser natten til den 8. februar i år.