Foto: Camilla Dam/KNR

Drømmen om en ny parlamentsbygning lever endnu

For to år siden foreslog formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen sammen med det øvrige formandskab, at der skal bygges en nyt parlamentsbygning. I første omgang stemte alle partier undtagen Demokraterne for. Siden skiftede mange holdning, og planerne blev droppet.

 

Nu genopliver Siumuts Jens Immanuelsen dog drømmen.

- For to år siden besluttede Inatsisartut, at planlægningen til byggeriet af den nye parlamentsbygning skulle begyndes. Den proces ser ud til at have gået i stå, og for at starte den op igen, bringer vi den op i ordførerindlægget til finanslovsforsalget, siger Jens Immanuelsen, der peger på, at den nuværende parlament bygning er forfalden, og der bør bygges en ny.

- Der skal sættes spørgsmålstegn ved, om vi i fremtiden skal blive ved med at benytte os af disse gamle og sundhedsskadelige bygninger, siger Jens Immanuelsen.

Læs også Klar tale i Inatsisartut-afstemning - Aqqaluks Plads afvist

Og fordi han bragte parlamentsbygningen op igen i et ordføreindlæg, skal det punktet diskuteres i finansudvalget. 

Men et andet koalitionsparti lægger ingen hænder imellem. Det kan på ingen måde kan acceptere, at der bliver sat penge til rådighed til en ny parlamentsbygning.

- Parlamentsbygningen bliver ikke til noget, hvis vi har noget som helst at skulle have sagt. Nej. Det er en kamel, som vi overhovedet ikke vil være med til at sluge, siger Demokraternes finansordfører, Tillie Martinussen, der mener, at pengene skal bruges på mere presserende områder.

Læs også Uldum efter resultat: Drop ny bygning

- De penge, som man synes, man vil kunne finde til en ny parlamentsbygning, dem skal vi bruge til børn og unge. Vi har altså en ret omfattende krise i forhold til børn og unge, som lider i vores land. Og under ingen omstændigheder vil vi være med til, siger Demokraternes finansordfører Tillie Martinussen.

Læs også Steen Lynge: Hold jer væk fra Aqqaluks Plads

På grund af Inatsisartutsamling har det ikke været muligt at få en kommentar fra Partii Naleraq, Inuit Ataqatigiit og Atassut.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt