Doris vil have fælles regler

Siumuts folketingsmedlem Doris Jakobsen har stillet en række spørgsmål til den danske skatteminister Holger K. Nielsen omkring kontrollen med pengeoverførsler fra Grønland til de såkaldte skattely-lande.
15. november 2013 09:39

Doris Jakobsen vil vide, om Grønland kan bruges som en slags transitland for danske penge, der skal gemmes for skattemyndighederne.

De grønlandske banker er nemlig ikke underlagt den samme oplysningspligt som de danske banker, når det drejer sig om overførsler til skattely-lande.

Det skyldes, at Grønland er et selvstændigt skatteområde indenfor Rigsfællesskabet.

Samtidig afviste det tidligere Naalakkersuisut at tilslutte Grønland til Danmarks særlige projekt Money Transfer - et projekt, der pålægger danske banker at oplyse om overførsler af alle beløb mellem Danmark og en række udvalgte skattely-lande.

Vi ved der kommer store projekter i Grønland. London Mining har allerede fået en udvindingstilladelse. Der er flere store projekter på vej bl.a. med uran og internationale repræsentanter. Derfor mener jeg vi skal arbejde sammen med Danmark om at få fælles regler på området, fastslår Doris Jakobsen.

Samtidig vil Doris Jakobsen også vide, om Grønland og Færøernes forhold indgår som en del af en ny kommission, som skatteministeren vil nedsætte for at skabe nye og strammere retningslinjer omkring skatterådgivning.

Et emne, der netop har været aktuelt i forbindelse med en dokumentarserie i DRTV.