Doris skuffet over Danmarks statsminister

Efter at have holdt sin første tale for Folketinget er Doris Jakobsen skuffet over Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.
09. oktober 2009 05:26

Under gårsdagens åbningsdebat ville Lars Løkke Rasmussen ikke være med til en tilbundsgående undersøgelse af, hvorfor 22 grønlandske børn i 1951 blev tvangsflyttet til Danmark.

- Disse mennesker fik stjålet deres identitet af den danske stat. Og der bør man lære af de forsoningsprocesser mellem tidligere kolonimagter og oprindelige folk, som er startet under inspiration fra Nelson Mandela og har spredt sig til både Australien og Canada, skriver Doris Jakobsen i en pressemeddelelse.

Hun er i øjeblikket suppleant for det grønlandske folketingsmedlem Lars-Emil Johansen.

Hen over sommeren har sagen om de 22 såkaldte elitebørn, også kendt som Eksperimentet, trukket overskrifter i især grønlandske medier. Og det har vækket et grønlandsk ønske om at få sagen undersøgt til bunds.

- Hvis den danske regering virkelig ikke mener, at der bør gøres mere i denne sag, må det nu være op til Selvstyret at få sagen ordentlig undersøgt, lyder det fra Doris Jakobsen. Hun mener, at disse mennesker fortjener, at få deres egen skæbne belyst på en åben og anstændig måde.

Tilgengæld glæder suppleanten sig over, at Lars Løkke Rasmussen udtrykte sig positivt over for Grønlands ønske om at udlede mere CO2 som led i en industrialisering af landet.