Doris Jakobsen kæmper for eskimologi-studiets eksistens

Den danske uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen mener godt, at faget Eskimologi og Arktiske studier ved Københavns Universitet kan sikres i forbindelse med den omlægning af en række universitetsstudier, som regeringen har iværksat.

En omlægning, der betyder, at en række mindre efterspurgte fag nedlægges. Det fremgår af et svar til Siumuts folketingsmedlem, Doris Jakobsen.


Ifølge ministeren hører Eskimologi-studiet til blandt de såkaldte "småfag", som har en helt særlig plads på finansloven, således at en række små humanistiske fag ved de danske universiteter kan støttes.

Op til uddannelsesinstitutioner selv at bestemme

Men ministeren slår samtidig fast, at det er de enkelte uddannelsesinstitutioner, der selv skal justere optaget af studerende til de enkelte småfag, så den fortsatte eksistens af dem ikke trues.


Doris Jakobsen skriver i en pressemeddelelse, at hun ser ministeren svar som en tilkendegivelse af, at Sofie Carsten Nielsen ønsker Eskimologi og De Arktiske Studier bevaret, uden dog at give universiteterne noget direkte pålæg om det.


- Derfor må det nu være op til Københavns Universitet at sikre studiets fortsatte eksistens. Og det bør ske for Rigsfællesskabets skyld, understreger Doris Jakobsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt