Doris Jakobsen: Grønland kan måske snart sælge fisk til Iran

Med den nye atomaftale mellem Iran og de fem permanentet medlemmer af FN's sikkerhedsråd plus Tyskland ser det ud som om, at de internationale handelssanktioner mod Iran snart kan ophæves, så Iran igen kan handle frit på verdensmarkedet.
Foto © : Arkiv
07. april 2015 07:05

Og Iran har lagt den første føler ud til Grønland.
 

Allerede i 2013 bad den iranske ambassadør Hamid Bayat i Danmark om et møde med Doris Jakobsen for at diskutere muligheden for samhandel mellem Grønland og Iran.


På mødet forklarede ambassadøren, at Iran især er interesseret i at importere fisk og i at samarbejde med Grønland omkring forskning og teknologisk udvikling. I 2013 strandede forhandlingerne, men nu hvor der er indgået en rammeaftale, opfordrer Doris Jakobsen Naalakkersuisut til at genoptage forbindelsen.

LÆS OGSÅ Iran: Vi har ikke brug for jeres uran

Hun skriver i dag i en pressemeddelelse, at det er stort for sikkerheden i verden, at der nu er indgået en rammeaftale mellem stormagterne og Iran.


- Det er også stort for Grønland, for det er sjældent at et nyt pengestærkt marked selv henvender sig og beder om at købe vores fisk, skriver hun og opfordrer samtidig  Naalakkersuisut til at genoptage forbindelsen til den iranske regering, så vi kan være klar, når sanktionerne hæves.