Doris Jakobsen efterlyser grønlandsk som eksamensprog

Medlem af Inatsisartut, Doris Jakobsen fra Siumut, vil nu høre hvad der er sket med et forslag hun tilbage i 2007 stillede angående sprogproblematikken ved eksamener i bl.a. Atuarfitsialak.
Skrevet af Karsten Sommer
12. august 2009 07:36

- Er der sket en lovgivningsmæssig opfølgning af mit forslag, der blev vedtaget af et flertal under landstingssamlingen i 2007, om at Landsstyret pålægges at sikre elever at kunne afholde eksamen på eget sprog, uanset hvilke sprog lærer eller censor besidder?, lyder Doris Jakobsens paragraf 36-spørgsmål til Naalakkersuisut

Hun påpeger, at det normalt ikke er muligt at anvende det grønlandske sprog når der eksamineres i de grønlandske udannelsesinstitutioner. Begrundelsen er at censor eller lærer ofte er dansksproget. Omvendt er der ingen krav om, at dansksprogede elever skal anvende det grønlandske sprog under eksamination, skriver Doris Jakobsen, der mener at de dansksprogede dermed har bedre forudsætninger end grønlandsksprogede elever.

Da Doris Jakobsen fremsatte sit forslag i 2007, blev det vedtaget af et flertal i det daværende Landsting.

- Men er der overhovedet sket nogen lovgivningsmæssig opfølgning på beslutningen, spørger Doris Jakobsen altså i sit paragraf 36-spørgsmål til Naalakkersuisut?