Dopingsyndere afsløret i Grønland

Antidoping Grønland har foretaget dopingkontrol i foråret. Nu er prøverne analyseret.
Skrevet af Noah Mølgaard
24. august 2011 06:42

To dopingsyndere er blevet afsløret i fitnesscentre i Grønland i forbindelse med dopingkontrollen, der blev foretaget i starten af april.

Dopingnævnet meddeler, at begge dopingsyndere havde brugt anabole steroider.

- Der blev foretaget 17 dopingprøver under mesterskaber og i fitnesscentre i Nuuk, hvor to prøver var positive. Begge positive tests blev fundet hos udøvere der trænede i fitnesscentre, mens der ikke blev fundet positive dopingprøver hos organiserede idrætsudøvere, meddeler Dopingnævnet.

Det er ikke første gang, der bliver afsløret positive prøver med anabole steroider. Der er tidligere afsløret to, der brugte anabole steroider. Dopingkontrollen har også tidligere afsløret brug af hash, der også er på dopinglisten.

Dopingnævnet understreger, at det er meget farligt at bruge anabole steroider. Stoffet giver store muskler, men der er også bivirkninger. Anabole steroider kan give forhøjet blodtryk, forstørret hjerte og øget niveau af kolesterol. Det kan i værste tilfælde give blodprop i hjernen.

- Anabole steroider kan gøre brugeren aggressiv, irriteret og humørsvingende evt kan opstå egentlig psykisk lidelse som depression eller forfølgelsesvanvid, meddeler dopingnævnet.

Dopingsyndere bliver udelukket fra alle fitnesscentre, der er medlemmer af Antidoping Grønland i mindst to år.