Donald Trump vil besøge byen El Paso

Onsdag vil USA´s præsident besøge byen El Paso, der i weekenden blev ramt af et masseskyderi, som kostede 22 personer livet.
Flere af indbyggerne i El Paso, der har en overvejende latinamerikansk befolkning, har allerede gjort det klart, at præsidenten ikke er velkommen. Foto © : Scanpix
Skrevet af Karsten Sommer
06. august 2019 15:50
Versionist Per Rosing

Det fortæller den republikanske borgmester i byen, Dean Margo.

- Præsident Trump ringede til mig i går. Han var utroligt venlig og tilbød at hjælpe på enhver måde, det er muligt, siger borgmesteren i El Paso.

Flere af indbyggerne i El Paso, der har en overvejende latinamerikansk befolkning, har allerede gjort det klart, at præsidenten ikke er velkommen. Blandt andet på grund af hans negative sprogbrug mod mexikanere og andre latinamerikanere.

Borgmesteren, som er republikaner og udtalt tilhænger af Trump, mener omvendt at det er hans pligt som borgmester at byde præsidenten velkommen.

Den formodede gerningsmand er en hvid ung amerikaner, og skyderiet efterforskes som terror rettet mod latinamerikanere.

El Paso ligger på grænsen til Mexico, kun adskilt af en flod. Otte af de 22 ofre er mexicanere, der besøgte det store varehus, hvor skyderiet fandt sted, fortæller borgmesteren.

- Mens grænserne måske adskiller os, så er vi forenet i sorgen. Vi vil ære ofrene, som var de medlemmer af vores eget samfund, siger El Pasos borgmester.