Dommens dag for Robin Hood fra Nanortalik

I dag er det dommens dag for den mand, som i april 2008 blev kendt under navnet "Robin Hood fra Nanortalik".
Skrevet af Karsten Sommer
03. december 2009 06:13

Kredsretten i Nanortalik behandler i dag sagen om en arbejdsløs mand, der en dag i april 2008 fik tilsendt et kontoudtog fra BRF Bank i Danmark. Kontoudtoget stod i hans navn og viste en overraskende saldo på ikke mindre end 1,3 millioner kroner.

Manden havde i mange år haft et lod i klasselotteriet, og da banken bekræftede, at kontoen var hans, regnede han med, at de mange penge måtte være en gevinst derfra. Han bad straks banken overføre penge til hans grønlandske konto. Og derefter begyndte en fest, der gav ham tilnavnet "Robin Hood". Den gamle romanfigur, der var kendt for at tage fra de rige, og give til de fattige.

Manden brugte 450.000 kroner på tre uger. Han købte en lille båd, en computer, alle i hans familie fik nye mobiltelefoner, i Brugsen fyldte han indkøbsvogne til folk, han mente havde brug for det, og delte penge ud på gaden til dem, der så ud til at mangle.

Men efter 3 uger endte eventyret brat. BRF Bank opdagede, at de ved et uheld havde indtastet et forkert personnummer og, at de mange penge tilhørte en anden.

I dag klokken 11.30 kommer sagen så endelig for retten. Vicepolitimester Morten Nielsen siger til KNR, at anklagemyndighedens krav er 60 dages anstaltsanbringelse. Advokatfuldmægtig Ulrik Blidorf er forsvarer for manden, og hans påstand er frifindelse.

Rollen som dommeren fra Nottingham udføres af dommer Ib Lennert Olsen.