Dom i sagen om knivdrabet i Bjerringbro: 23-årig idømmes forvaring

En 41-årig mand med grønlandske rødder blev 1. februar sidste år stukket ihjel med 119 knivstik i sit eget hjem i Bjerringbro i Jylland.
Foto © : Blogtrepreneur/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
18. juni 2019 13:50

I går faldt der dom i sagen ved Retten i Viborg.

Den 23-årige Hans Petter Bitsch Eskesen blev idømt en forvaringsdom på ubestemt tid for drabet samt for en stribe tilfælde af grov vold.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Drabet på den 41-årige Niels Ole Nuko, der har en grønlandsk mor, skete i et hus på Bredgade i Bjerringbro. Halvanden time senere blev Hans Petter Bitsch Eskesen anholdt foran en kiosk i nærheden. På sig havde han en kniv.

Den dømte 23-årige mand har under retssagen fortalt, at han var "drukkammerat" med sit offer, men har i løbet af retssagen ikke fortalt yderligere om sit motiv til den voldsomme handling. I det hele taget har han fremstået både ureflekteret og uengageret i den alvorlige sag. Han tilstod dog drabet allerede ved det første retsmøde.

I retten er det kommet frem, at gerningsmanden er lavt begavet, grænsende til lettere retarderet. Han appelerede straks dommen, i håb om at få en mildere dom, skriver Viborg Stifts Folkeblad.