Dom i blok 14-sagen

Der er netop faldet dom i sagen om drabet i blok 14. Det blev til 1 år og 10 måneder for grov vold til den 42-årige tiltalte, mens den 37-årige fik 10 måneder for medvirken.
Skrevet af mlk
29. marts 2010 10:16

Opdateret kl. 12.39. Opdateret kl. 14.01

Landsretten afsagde klokken 12.05 dommen i sagen om drabet på 34-årige David Fisker i blok 14 julaaftensmorgen.

De to stod tiltalt for vold med døden til følge. David Fisker døde juleaftensmorgen, efter at være blevet skudt i benet, så han efterfølgende forblødte.

Den 37-årige var ellers i første omgang blevet frifundet for medvirken i kredsretten, men Landsretten valgte altså at omstøde dommen, fordi han ikke aktivt havde forsøgt at forhindre skudepisoden.

Landsretten lagde vægt på, at han hjalp den 42-årige i forsøget på at samle en pumpgun, inden David Fisker ankom til lejligheden. Den 37-årige havde dog knækket det gevær, som den 42-årige rakte ham forud for skudepisoden.

Kredsrettens dom over den 42-årige lød på 1 år og 6 måneder, så også hans dom blev skærpet. Han havde selv anket dommen.

Landsretten har dog set det som en formildende omstændighed, at de to dømte var bange for David Fisker, der tidligere på aftenen havde udsat dem begge for grov vold, og som selv sparkede døren ind til den lejlighed, hvor de befandt sig. Det oplyser retten i en pressemeddelelse.

Forsvarerne har argumenteret for frifindelse, da skuddet var afgivet i nødværge. Men det afviste Landsretten, da de to dømte havde våbnene fremme, inden David Fisker kom til lejligheden.