Dobbelt så mange narhvaler i Canada som ventet

En helt ny undersøgelse viser at bestanden af narhvaler i Canada er dobbelt så stor som man havde troet indtil nu. Det er gode nyheder for canadiske fangere.
11. april 2010 13:46

Bestanden af narhvaler i Canadas arktiske egne var før blevet anslået til at være omkring 30.000. Et videnskabeligt team ledet af Pierre Richards, fra det Canadiske Fiskeri- og Havdirektorat, fandt nye metoder til at optælle narhvalerne. På forskningsholdet var der også andre eksperter fra USA og Grønland.

De nye metoder inkluderer overvågning og optælling fra fly, såvel som mærkning af narhvaler. Resultaterne fra undersøgelsen viser, at der findes omkring 60.000 narhvaler.

Undersøgelsen, der er publiceret i tidskriftet Arctic, konkluderer at “antallet af narhvaler er større end man havde troet indtil nu og at resultaterne, selv om de er lidt upræcise, viser at der findes en stor bestand, een der sikkert kan bære en større jagt end i dag.

Andre undersøgelser havde før vist at narhvaler er en af de dyrearter som er mest sårbare overfor klimaforandringer fordi isen bliver tyndere og trækker sig tilbage fra de områder hvor narhvalerne lever.

Så denne nye undersøgelse, der viser at narhvalsbestanden ikke er ved at forsvinde, er en virkelig god nyhed, også for Grønland.