DMI: Piteraq-varsel i Tasiilaq og kraftige snebyger på vestkysten

Vejret driller i hele landet. Air Greenland holder fly på jorden, og politiet fraråder unødig udkørsel i Nuuk.
Air Greenland indstillede al flyvning på grund af det dårlige vejr og Grønlands Politi fraråder al unødig kørsel i Nuuk. Foto © : AP/WDAY/RITZAU
20. januar 2020 16:46

232 flypassagerer er blevet ombooket, fordi Air Greenland har indstillet dagens flyvninger. Kun en enkelt rute mellem Kangerlussuaq og Aasiaat er stadig åben. 

Busserne i Nuuk står også stille, og Grønlands Politi fraråder al unødig kørsel i hovedstaden. Men det er ikke kun i hobvedstaden, at vinteren raser, fortæller meteorolog Dan Nilsvall fra DMI.

- Her i dag har der været nogle kraftige snebyger på hele vestkysten. I perioder har der været meget kraftige byger med meget dårlig sigtbarhed, siger han.

Bevæger man sig alligevel udenfor i Nuuk, skal man holde godt fast i noget.  

LÆS OGSÅ Air Greenland indstiller al flyvning, og politi fraråder unødig udkørsel i Nuuk

- Lige her og nu ser det ud som om, at det blæser mest i Nuuk med vindstød på op omkring 20 eller lidt over 20 meter per sekund samtidig med meget kraftige snebyger, siger Dan Nilsvall.

Koldest i Nordgrønland

I den blæsende hoevedstad er det ikke særlig koldt - blot syv graders frost, selv om temperaturen føles som minus 15 grader i den stærke vind. Længere mod nord ser det anderledes ud. 

- Lige her og nu er det koldest oppe i den nordlige del af Grønland, hvor temperaturen er omkring tredive graders frost, siger Dan Nilsvall.

Og i Østgrønland er der varsel om piteraq.

- Det her lavtryk forventes at passere natten til onsdag, og det vil være meget blæsende i Tasiilaq med piteraq-varsel for østkysten igen onsdag, og det ser ud som om, at vinden først aftager sent torsdag, siger Dan Nilsvall.