Air Greenland indstillede al flyvning på grund af det dårlige vejr og Grønlands Politi fraråder al unødig kørsel i Nuuk.Foto: AP/WDAY/RITZAU

DMI: Piteraq-varsel i Tasiilaq og kraftige snebyger på vestkysten

Vejret driller i hele landet. Air Greenland holder fly på jorden, og politiet fraråder unødig udkørsel i Nuuk.

232 flypassagerer er blevet ombooket, fordi Air Greenland har indstillet dagens flyvninger. Kun en enkelt rute mellem Kangerlussuaq og Aasiaat er stadig åben. 

Busserne i Nuuk står også stille, og Grønlands Politi fraråder al unødig kørsel i hovedstaden. Men det er ikke kun i hobvedstaden, at vinteren raser, fortæller meteorolog Dan Nilsvall fra DMI.

- Her i dag har der været nogle kraftige snebyger på hele vestkysten. I perioder har der været meget kraftige byger med meget dårlig sigtbarhed, siger han.

Bevæger man sig alligevel udenfor i Nuuk, skal man holde godt fast i noget.  

LÆS OGSÅ Air Greenland indstiller al flyvning, og politi fraråder unødig udkørsel i Nuuk

- Lige her og nu ser det ud som om, at det blæser mest i Nuuk med vindstød på op omkring 20 eller lidt over 20 meter per sekund samtidig med meget kraftige snebyger, siger Dan Nilsvall.

Koldest i Nordgrønland

I den blæsende hoevedstad er det ikke særlig koldt - blot syv graders frost, selv om temperaturen føles som minus 15 grader i den stærke vind. Længere mod nord ser det anderledes ud. 

- Lige her og nu er det koldest oppe i den nordlige del af Grønland, hvor temperaturen er omkring tredive graders frost, siger Dan Nilsvall.

Og i Østgrønland er der varsel om piteraq.

- Det her lavtryk forventes at passere natten til onsdag, og det vil være meget blæsende i Tasiilaq med piteraq-varsel for østkysten igen onsdag, og det ser ud som om, at vinden først aftager sent torsdag, siger Dan Nilsvall.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt