Direktør for Pilersuisoq undskylder for udsalgsmarked, men mener ikke, de har handlet forkert

Pilersuisoq får kritik efter et udsalgsmarked i Nuuk. Vi prøvede sælge varerne på tilbud i bygderne, siger direktør.
Det har absolut ikke været vores intention at snyde nogen for noget, og det mener jeg faktisk heller ikke, vi har gjort, siger direktør for Pilersuisoq, Brian Weuge Chemnitz. Foto © : KNR
17. februar 2023 16:21

- Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg er rigtig rigtig ked af de reaktioner, der har været på det udsalgsmarked, vi har holdt i Nuuk. Det har absolut ikke været vores intention at snyde nogen for noget, og det mener jeg faktisk heller ikke, vi har gjort.

Sådan siger direktør for Pilersuisoq, Brian Weuge Chemnitz, efter kæden kom i modvind for at have holdt et udsalgsmarked i Nuuk.

Kritikken går på, at Pilersuisoq ikke har nogle butikker i hovedstaden - men det var der, at kæden besluttede at sælge varer til usædvanligt lave priser.

Man kunne blandt andet købe en pose med tøj for 10 kroner, selvom den indeholdt varer, som normalt kostede over 1000 kroner.

Missing indholdselement.

Formanden for bygdernes landsforening KANUNUPE, Karl Petersen, har til KNR sagt, at Pilersuisoq burde have solgt varerne billigere i bygderne.

- Det er ikke acceptabelt, at bygderne altid bliver udeladt, når der er store udsalg, siger formanden.

Lokale tilbud

Men det er faktisk lige præcis det, som Pilersuisoq har forsøgt, siger Brian Chemnitz. 

- Vi har haft de her varer på tilbud lokalt i butikkerne først. Hen over sidste sommer har vi haft lokale tilbud, nogle butikker har holdt markeder, hvor vi har forsøgt at sælge de her varer, siger han og forsætter:

- De varer, som er blevet sendt til Nuuk, er varer, som der ikke er solgt en eneste af i 12 måneder eller mere lokalt. Derfor har vi vurderet, at det kan ikke lade sig gøre at sælge dem, der hvor de er.

Han forklarer, at KNI har købt for mange varer eller købt forkerte varer, som de ikke kan få solgt. Udsalgene er en måde at komme af med dem på. 

Grunden til, at markedet er blevet holdt i Nuuk, er, at det er der, hvor der bor flest mennesker, oplyser Brian Weuge Chemnitz.

- Kundegrundlaget er større, og der er derfor er der større sikkerhed for, at vi kan få varerne solgt på én gang uden at skulle flytte dem igen, siger direktøren.

Sparede op mod 10.000 kroner

Ungaaq Kleist Lundblad er blandt de kunder, som fik sig en god handel i Nuuk sidste weekend. Hun købte for 160 kroner, men vurderer, at hun har fået varer for op mod 10.000 kroner.

Hun har selv boet i Alluitsup Paa og er derfor bekendt med Pilersuisoqs priser. Hun var meget overrasket over, hvor billige tingene var.

- Det var overraskende at se, at det var så billigt, siger hun til KNR.

Ungaaq Kleist Lundblad med nogle af de varer, hun købte til markedet.
Ungaaq Kleist Lundblad med nogle af de varer, hun købte til markedet. Foto © : KNR

Men det bør hun altså ikke føle, mener Brian Weuge Chemnitz.

- Nu gør vi det, at vi sætter priserne endnu længere ned lokalt i butikkerne for at undgå at skulle fragte dem rundt og sende dem til større byer, siger direktøren. 

Mange mennesker har på Facebook skældt ud over Pilersuisoqs beslutning om at holde marked i Nuuk.

Brian Weuge Chemnitz siger, at kæden har hørt kritikken, og at der ikke forløbigt er planer for et lignede marked i Nuuk.

- Vi har ikke umiddelbart planer om at afholde flere markeder, og jeg håber ikke, vi får behov for det igen, siger han.

- Men jeg kan ikke udelukke, at behovet måske opstår igen på et tidspunkt, siger Brian Weuge Chemnitz.

Ifølge ham kører alle deres butikker stærke udsalg for tiden, hvor man kan gøre en god handel.