Direktør træder tilbage

Det tidligere Inatsisartut-medlem for Siumut Per Rosing Petersen ophører med at være direktør i turist- og erhvervsudviklingsselskabets Destination Avannaa.
Skrevet af Rune Langhoff
08. september 2011 14:47

Per Rosing Petersen har allerede nu forladt Ilulissat og bosat sig i Nuuk, men stopper først i stillingen 1. marts, oplyser han overfor radioavisen.

- Jeg kan godt løse min arbejdsopgaver her fra Nuuk, siger han til Radioavisen.

Allerede her til eftermiddag blev hans navn, billede og kontaktoplysninger dog slettet fra Destination Avannaas hjemmeside. Samtidig er turismeudviklingschef Konrad Seblon ifølge hjemmesiden nu fungerende direktør. Det bekræfter Konrad Seblon fra Danmark uden dog at have nogle kommentarer til, hvorfor han er fungerende direktør, mens Per Rosing Petersen ifølge eget udsagn også er direktør frem til 1. marts.

Destination Avannaas kontor i Ilulissat har her til eftermiddag ingen kommentarer til direktørskiftet.

Bruddet med Destination Avannaa skyldes ifølge Per Rosing Petersen, at Qaasuitsup Kommunia har hjemtaget ansvaret for erhvervsudviklingen, så kun turisme er tilbage som Destination Avannaas område.

Fra kommunalt hold bekræfter man, at opsplitningen af Destination Avannaa blev effektueret i går. Fremadrettet vil erhvervsområdet blive varetaget af Udvalget for Erhverv, Råstoffer og Turisme.

Borgmester i Qaasuitsup Kommunea, Jess Svane, ønsker ikke at kommentere direktørskiftet og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Timooq Mølgaard, der er bestyrelsesformand for Destination Avannaa.