Sung Chois opgave bliver at styrke det diplomatiske samarbejde mellem Grønland og USA. Sung Choi står til højre, til venstre er den amerikanske ambassadør Carla Sands. Foto: KNR

Diplomaten Sung Choi skal knytte Grønland og USA tættere sammen

USA har ansat en medarbejder, der delvist skal være i Grønland. Han skal styrke samarbejdet mellem USA og Grønland.

Den amerikanske diplomat Sung Choi er USA's nye mand i Grønland. 

Han blev præsenteret af den amerikanske ambassadør, Carla Sands på erhvervskonferencen Future Greenland i dag, for USA vil knytte stærkere diplomatiske bånd til Grønland ved at have en permanent statslig tilstedeværelse her i landet.

Sung Chois opgave bliver at styrke det diplomatiske samarbejde mellem Grønland og USA - både politisk og erhvervsmæssigt.

- Min opgave er blandt andet at knytte bånd mellem folk og udvide vores økonomiske og handelsmæssige bånd,  siger Sung Choi til KNR.  

LÆS OGSÅ USA vil oprette repræsentation i Grønland

Der bliver ikke tale om en officiel repræsentation eller ambassade her i Grønland. Diplomaten skal bruge halvdelen af sin arbejdstid i Grønland og den anden halvdel i Danmark, slog Carla Sands fast i sin tale under Future Greenland. 

Amerikanerne arbejder nu på at ansætte en grønlandsk medarbejder, der skal assistere ham og den amerikanske ambassade i Danmark. Medarbejderen skal arbejde i Nuuk fuld tid.  

Faktisk har Sung Choi allerede været to uger i Nuuk, hvor han blandt andet har arbejdet med forberedelserne til besøget af den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo, der blev aflyst i sidste øjeblik.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut hilser permanent amerikansk tilstedeværelse velkommen

Og Sung Choi kommer ikke til at sidde stille bag et skrivebord, når han er i Grønlands hovedstad, forsikrer Carla Sands overfor KNR: 

- Da han fik jobbet, sagde jeg til ham: Du skal rejse på hundeslæde, snescooter, i fly og helikopter og på båd. For du er vores repræsentant i Grønland, siger hun.

For Sung Choi skal få en forståelse af den grønlandske kultur og befolkning, og det ser han frem til, siger han: 

- Min primære opgave er at lære Grønlands befolkning at kende. Det betyder, at jeg skal rejse en del og ikke kun sidde i Nuuk.

USA har tidligere haft et konsulat i Nuuk fra 1940 til 1953. I 2013 åbnede Island et konsulat i Nuuk, hvilket var den første permanente diplomatiske tilstedeværelse i Grønland siden 2. verdenskrig.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt