Dino skubber til den nye ledelse i TELE

I mange år har det været sådan, at hvis man vil have internetforbindelse, så kræver det, at kan også får et fastnettelefon abonnement. Uanset om man har noget som helst at bruge fastnettelefonen til. Det vil demokraternes Jørgen-Ole Nyboe Nielsen (Dino) nu have gjort op med.
Skrevet af Peter Troelsen
30. september 2012 17:54

I et debatindlæg kommer Dino med en opfordring til, at naalakkersuisut får beordret selvstyrevirksomheden TELE Greenland til at få ændret på det faktum. Han sammenligner det med et krav til alle kunder i supermarkederne om at købe kartofler, selv om de ikke har brug for dem i husholdningen.

-Den slags kan kun lade sig gøre, når man er monopolvirksomhed. Det er misbrug af monopolet. Kunderne skal kun købe et abonnement til en fastnettelefon, hvis de ønsker at købe et sådant, ligesom folk kun skal købe de varer i dagligvarebutikkerne, som de ønsker, mener Jørgen-Ole Nyboe Nielsen.

Den nye direktør i Tele Greenland har i hvert fald et konkret forslag at holde sig til, hvis ikke den nuværende konstituerede administrerende direktør Steen Montgomery-Andersen når at få gjort noget ved det, inden Michael Binzer tiltræder.

-Første gang jeg tog dette emne op i medierne var i april måned, men der er ikke sket noget som helst på det område sidenhen. Derfor opfordrer jeg nu igen ledelsen af monopolvirksomheden til at få afskaffet den helt urimelige måde at trække ekstra penge ud af borgerne. Det er helt urimeligt, at der er et krav om ekstrabetaling for at modtage en ønsket vare fra TELE Greenland, fastslår Jørgen-Ole Nyboe Nielsen.