DF: Pædofilidømt læge burde stoppes

Dansk Folkeparti mener, at en pædofilidømt læge skal have frataget sin autorisation. Sundhedsstyrelsen afviser.
Skrevet af Karsten Sommer
15. marts 2010 08:44

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, blander sig nu i sagen om en pædofilidømt læge, der på trods af en dom på et års fængsel for misbrug af en lille pige, var vikar på Sundhedscenteret i Paamiut i tre måneder.

Liselott Blixt undrer sig over at lægen har kunnet beholde sin autorisation, på trods af dommen.

- Det burde selvfølgelig have været en del af dommen, at lægen i det mindste var blevet fradømt retten til at være læge for børn, siger hun til Ekstra Bladet.

Men den danske Sundhedsstyrelse har ingen mulighed for hverken helt eller delvist at fratage en læge, der er dømt for pædofili eller andre sex-forbrydelser, retten til at arbejde som læge.

Det fastslår overlæge Anne Mette Dons, der er chef for Sundhedsstyrelsens tilsyn med sundhedspersonale over for Ekstra Bladet.

- Vi skal og må kun bedømme en læges faglige kvalifikationer - eller om lægen har en psykisk lidelse eller misbrug. Det er op til domstolene at afgøre, om en læge, der dømmes for pædofili eller sex-forbrydelser i øvrigt, også skal fratages retten til at behandle børn eller andre.

Anne Mette Dons undrer sig dog over at domstolene ikke reagerede, da de dømte manden.

- Selvfølgelig er det, ud fra en almen betragtning, ikke betryggende, at en pædofili-dømt mand kan komme til at arbejde med børn, siger overlægen fra Sunhedsstyrelsen til avisen.