Detailhandlen mener Steen Lynge fejlinformerer

De administrerende direktører fra Kalaallit Nunaanni Brugseni og Pisiffik A/S går i rette med naalakkersuisoq Steen Lynge. De to erhvervsfolk mener, at Steen Lynge har fejlinformeret befolkningen, da han i KNR fortalte at, RAL ikke har hævet fragtpriserne i de seneste fem år.
Skrevet af Peter Troelsen
23. januar 2014 12:44

Susanne Christensen fra Brugseni og Per Steen Larsen fra Pisiffik mener, at priserne på fragt er steget hele 25 % i de seneste fem år. Det er muligt at selve fragtraten er den samme, men til gengæld er gebyrerne styrtet i vejret. De udgør den stigning på 25 %, de to direktører har regnet sig frem til.

Hvis priserne stiger endnu engang, vil det blive forbrugerne, der skal betale for stigningen. Hvis RAL skal forbedre bundlinjen med 40 mio. kr., vil der kun være forbrugerne til at betale for det. I en tid, hvor den generelle økonomi ikke ligefrem går fremad, vil en ekstra prisstigning være som at hælde benzin på et bål, forklarer de to topfolk.

Brugseni og Pisiffiks direktører opfordrer RAL til at fremkomme med en anden løsningsmodel, og de tilbyder at være med i processen med at finde nye alternative indtjeningsmuligheder. På den måde kan man sikre, at samfundet ikke straffes unødigt hårdt.