Det vil tage et år at udvikle vaccine mod virus i Kina

Virussets arvemasse er offentliggjort, og adskillige organisationer arbejder på at udvikle vaccine.
- Det vil tage måneder, før der kan ske kliniske undersøgelser, og det vil tage mindst et år, før en vaccine kan blive almindeligt tilgængelig, siger topchefen i den internationale vaccinealliance Gavi, Seth Berkley. Foto © : Axel Schmidt/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
23. januar 2020 10:39

Det vil tage mindst et år at udvikle en vaccine mod den nye coronavirus fra Kina. Det vurderer den internationale vaccinealliance Gavi.

Gavis topchef, Seth Berkley, siger, at forskere endnu ikke ved nok om den nye sygdom til at vurdere, hvor meget den kan sprede sig.

- Det vil tage måneder, før der kan ske kliniske undersøgelser, og det vil tage mindst et år, før en vaccine kan blive almindeligt tilgængelig, siger han.

LÆS OGSÅ Wuhan beder borgere om ikke at forlade byen efter virusudbrud

Lungevirussen, som sandsynligvis er brudt ud på et dyremarked i den kinesiske storby Wuhan, er indtil nu blevet konstateret hos 571 mennesker. Det har ifølge de kinesiske myndigheder ført til 17 dødsfald.

- Den gode nyhed er, at forskere allerede har offentliggjort virussets arvemasse, hvilket har gjort det muligt for adskillige organisationer forskellige steder i verden at arbejde på udviklingen af en vaccine, siger Berkley videre og tilføjer:

- Det er lettere at udvikle vacciner mod et coronavirus end mod sygdomme som malaria eller hiv.