"Det var altså ikke lige sådan, jeg sagde det"

Naalakkersuisoq for Finanser, Palle Christiansen slår i en pressemeddelelse nu til aften fast, at det ikke er Naalakkersuisuts politik at lukke bygder. Palle Christiansen mener, at hans udtalelser til avisen Information under overskriften "Grønlands nye selvstyre vil gøre op med bygderne" er blevet fordrejet.
14. oktober 2009 16:15

Men han henviser til, at han dog er blevet korrekt citeret for at sige, ingen folk fra bygderne skal tvangsforflyttes.

Han understreger samtidig, at han i et debatindlæg under valgkampen satte spørgsmålstegn ved bosætningsmønstret i Grønland. Han skrev blandt andet, at et bud kunne være at lukke bygder med under 100 indbyggere for at sikre en rentabel drift af Grønland.

- Men derfra og så til at klandre hele Naalakkersuisut for de holdninger, jeg som enkelt politiker har ytret før valget, er uretfærdigt, anfører Palle Christiansen.

Han siger, at Naalakkersuisut for længst har meldt ud, at man har påbegyndt arbejdet med en sektorstrategi for netop at få et overblik over, hvilke udviklingsmuligheder de forskellige områder i landet har.

- Her skal mange faktorer undersøges af blandt andet bosætningsmønstret sammen med erhvervsudviklingsmulighederne. Og resultatet af disse undersøgelser vil Naalakkersuisut bruge som vidensgrundlag til at træffe realistiske beslutninger udfra, tilføjer Palle Christiansen, der i dag har deltaget i en række møder i Sisimiut og derfor været vanskelig at få en kommentar fra. Han var omkring aftenstid på vej tilbage til Nuuk med fly.