Det summer af liv om en uge

Der er kulturnat i Grønland om en uge, hvor der igen vil summe af liv og aktiviteter i byer og bygder.
Skrevet af Noah Mølgaard
19. januar 2013 10:21

Det er endnu uvist om den 12. udgave af kulturnatten bliver større i år. Forskellige byer er i færd med at få deres programmer på kulturnattens hjemmeside. Men der er ingen tvivl om at der kommer mange aktiviteter i Nuuk.

- Det er meget glædeligt, at mange institutioner og virksomheder deltager igen og flere har fornyet deres program i forhold til tidligere år, siger koordinator i kulturnatten Elisa Jeremiassen til KNR.gl.

Kulturnatten blev afviklet for første gang i 2001 og har siden spredt sig som ringe til andre byer og bygder.

En af de nye ting i Nuuk bliver Arktisk Kommando, hvor inspektionsskibet Ejnar Mikkelsen holder åbent hus. Der er også aktiviteter i indkøbscenteret Nuuk Center, der siden indvielsen har sin første deltagelse med egen scenen.

Telekonference bliver også taget i brug under kulturnatten, hvor der blandt andet i Kredsretten bliver simuleret en retssag, hvor der bliver etableret kontakt med kredsretten i Ilulissat.

Der har godt vejr i Nuuk i en længere periode og arrangørerne krydser fingre for, at der igen er godt vejr lørdag den 26. januar.

- Det bliver op til de enkelte arrangører om de vil gennemføre deres program, hvis det skulle blive dårligt vejr, siger Elisa Jeremiassen.

Ideen med kulturnat begyndte i den skånske by Lund, der siden 1985 har holdt kulturnat. København holdt den første kulturnat i 1993 og Nuuk havde sin første kulturnat i 2001.

Du kan hente flere oplysningen om den grønlandske kulturnat her: http://www.kulturnat.gl/kulturnat/