Det store krak udeblev

Trods frygten for tilbagegang på verdens børser, så er C20-indekset på fondsbørsen i København - efter et beskedent fald i de danske aktier ved åbningen nu til morgen - i plus med 1,39 procent.
08. august 2011 07:02

De danske aktier åbner i kølvandet på de asiatiske børser, som indledte ugen natten til mandag dansk tid med dalende kurser.

Det sker oven på den historiske nedgradering af USA's kreditværdighed og bekymringer for gældskrisen i Italien og Spanien.

Det danske aktieindeks C20 faldt i fredags med 3,7 procent. Det var det tiende fald i træk, hvilket ikke er sket siden 1992.

Og apropos børsuroen, så anklager Kina de vestlige lande for ikke at tage nok ansvar for verdensøkonomien. Både USA og Europa må vise mere politisk vilje for at overvinde gældskrisen, mener kinesiske medier.

Beijing-avisen Folkets Dagblad, som er talerør for topledelsen i Kina, skriver, at europæerne og amerikanerne må vise vilje til at løse gældsproblemerne, som ifølge dagbladet har rødder i svagheder i de vestlige demokratier.

- Man må forstå, at hvis USA, Europa og andre avancerede økonomier ikke tager ansvar, så vil det skabe alvorlige hindringer for en stabil udvikling i den globale økonomi, skriver avisen, som mener, at de vestlige holdninger er udtryk for "grov egoisme".