Det sker i Nuuk på nationaldagen

Hovedstadens program for, hvad der kommer til at ske på nationaldagen lørdag, er netop offentliggjort.
19. juni 2014 08:55

I Nuuk bliver nationaldagen startet med processionen fra rådhuset til kolonihavnen klokken 7.30, hvorefter der er horn-, tambourmusik, korsang og kanonsalutter.

Lidt over otte er der tale fra kulturborgmester Anda Uldum fra Demokraterne og procession til domkirkens gudstjeneste med byens foreninger forrest i optoget.

Om formiddagen, kl. 10.00, afholder Imarsiornermik Ilinniarfik, Grønlands Maritime Center, en redningsøvelse i kolonihavnen.

Klokken 11 holder formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond en tale i anledning af 35-året for Hjemmestyrets indførelse, og de fem år vi har haft med selvstyre.  

Der kommer prisoverrækkelse ved naalakkersuisoq for kultur, Nick Nielsen. Talerne og priserne fra politikere bliver blandet med både fællessang og korsang.

Ellers er der på dagen både indslag fra  NUIF, kunstmuseet, Dyrenes Venner, gigtforeningen, og klokken lidt over 12 er der musik fra Brødrene Elsner. En time senere er der musikskolekoncert på Amisut-pladsen. Der er også både fodboldkamp og i Katuaq en digtoplæsning.

Senere på dagen er der fremvisning af inuit games- og parkour, og til sidst underholder amatørskuepillerne fra NAIP, inden alle arrangementerne slutter ved firetiden.

Hvis det bliver dårligt vejr, rykker mange af arrangementerne til Inussivik-hallen.