Det sker i Inatsisartut tirsdag

Tirsdagen i Inatsisartut byder på hele 15 dagsordenspunkter.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
23. maj 2017 08:49

Med kun 8 mødedage tilbage i Forårssamlingen, er en del dog 3.behandlinger af forslag, som forventes at blive vedtaget uden problemer i dag.

Deriblandt ændring af reglerne for hvornår man kan overtage sin tjenestebolig som almindeligt lejemål. Der er opbakning til at ændre den gamle tidsgrænse på 7 år til fremover 5 år.

Tillægbevillingslover vedrørende 2016 er også på plads, ligesom der er opbakning til at Ombudsmanden fremover også skal kunne se på sager for børn og andre, der er anbragt i private institutioner. Ligeledes en række nye forbedrede skatteregler har opbakning i Inatsisartut ved dagens 3. behandling.

Og så der det ud til at der skal etableres en grønlandsk repræsentation på Island, for at styrke og udvikle de samarbejdsrelationer, som Grønland og Island har haft igennem mange år.

Forslaget skal 2. behandles i dag, men der var bred opbakning til forslaget ved førstebehandlingen. Og den forventede omkostning på 2,5 million ved etablering af en art ambassade på Island, skræmte ingen af partierne.

Og der er mere Nordatlantisk samarbejde på dagordenen, når Vestnordisk Råds forslag om etablering af vest-nordiske efterskoler både her i landet og i Island og Færøerne skal 2.behandles.

Naalakkersuisut synes, at Lars-Emil Johansens forslag er en spændende tanke, så den Vestnordiske ungdom kan mødes og dygtiggøre sig og udveksle vores forskelligartede levevis, kulturer og traditioner.

Dagen slutter med en forespørgselsdebat på initiativ af IA´s Villy Olsvig. Han vil godt høre Inatsisartuts mening om, hvordan hundeslædekulturen kan styrkes, i en tid hvor der bliver færre og færre slædehunde.