Det sker i Inatsisartut i dag

Fredagens program i Inatsisartut byder på hele seks dagsordenspunkter.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
14. oktober 2016 06:07

IA´s Mimi Karlsen lægger ud med forslag til Inatsisartutbeslutning om at opprioritere undervisningen i grønlandsk på Journalistuddannelsen på Ilisimatusarfik. Formålet er at sikre at de kommende journalister generelt får styrket brugen af det grønlandske sprog.

Samme Mimi Karlsen står også for næste punkt, der opfordrer Naalakkersuisut til at arbejde for en generel styrkelse af det grønlandske sprog i de lokale medier her i landet.

Anthon Frederiksen fra Partii Naleraq har dernæst et forslag om at lejere, der har boet 5 år i en personalebolig, får ret til at overtage boligen som almindelig udlejningsbolig.

IA´s Múte Bourup Egede står for næste punkt, hvor han på Forårssamlingen 2017 ønsker at Naalakkersuisut fremlægger en strategi, så arbejdsløse i alderen 16 til 29 år får job eller igangsat uddannelse.

Siumutgruppen står for dagens femte dagsordenspunkt, hvor Naalakkersuisut pålægges at finde mulighed for at genindføre ungdomstjenesten, der blev nedlagt i 2007. Det skal modvirke den alt for høje ungdomsarbejdsløshed.

Og endelig handler sidste punkt på dagsordenen om muligheden for at oprette en kunstfond, der kan stå for støtte til skabende og udøvende kunstnere. Det er IA´s Peter Olsen, der står for det forslag, som også omfatter oprettelse af et kunstråd, som skal stå for fordelingen af kunstfondsmidlerne.

Dagens forhandlinger kan følges via KNR 2, og starter klokken 10.00.