Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Det sker i Inatsisartut i dag

I dag fredag er sidste dag på Inatsisartuts forårssamling. Men inden politikerne går på sommerferie er der en række vigtige lovforslag at tage stilling til.

Øverst på dagsordenen står den omdiskuterede lov om suspension af kommunernes forvaltning af det sociale regelsæt. Loven vil fjerne kommunernes beslutningskompetence i social sager.

Ifølge kommunernes landsforening, Kanukoka, er der slet ikke behov for loven. Det har kommunernes formand tidligere slået fast og gør det nu igen:

- Det er en unødvendig lov, for jeg tror simpelt hen ikke på, at selvstyrets rejsehold kan klare opgaven bedre end vore lokale folk på stedet, siger formand for Kanukoka, Palle Jeremiassen til avisen Sermitsiaq i dag.

Loven som naalakkersuisoq Martha Lund Olsen står bag bliver dog efter alt at dømme vedtaget.

Derudover skal Inatsisartut behandle et lovforslag om at indføre rentetilskrivning og ændre og præcisere reglerne for tilskud til at afvikle studielån.

Der står også persondatalov på dagsordenen, foruden en række medlemsforslag fra oppositionen.

Blandt dem er forslaget fra Kalistat Lund, Inuit Ataqatigiit, om en ejerstrategi for teleselskabet Telepost. Som radioavisen fortalte i går vil forslaget efter al sandsynlighed sætte en stopper for videre liberalisering af teleområdet herhjemme.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt