Foto: Nils Baum/Bureau for Inatsisartut

Det sker i Inatsisartut i dag

Inatsisartut indleder i dag sit møde med spørgetime, og her står viceformand for Naalakkersuisut og naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur, Knud Kristiansen efter planen klar når mødet åbnes klokken ti.

Derefter er der en række andenbehandlinger af medlemsforslag. Flere af forslagene handler om arbejdskraftens tilhørsforhold til Grønland.

Men på dagsordenen står også spørgsmålet om at bygge boliger til patienter der gennem flere år må opholde sig på Patienthjemmet i Danmark.

Udover de nævnte medlemsforslag skal Inatsisartut i dag diskutere Naalakkersuisuts Politisk-Økonomiske Beretning, som blev offentliggjort forleden.

Og den debat efterfølges af en anden debat, nemlig om at opkvalificere herboende grønlændere. Den såkaldte forespørgselsdebat er forslået af Hans Enoksen fra Partii Naleraq.

Det ansvarlige Naalakkersuisut medlem for arbejdsmarked, Vittus Qujaukitsoq, ser frem til debatten, fremgår det af svarnotatet.

Han oplyser desuden at Naalakkersuisut til efteråret vil offentliggøre to redegørelser, der handler om at rekruttere og fastholde herboende arbejdskraft, både når det gælder det offentlige arbejdsmarked og de offentligt ejede aktieselskaber.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt