Det Grønlandske selskab sætter fokus på sproget

I 2010 fik Grønland en ny sproglov. Men selv om intentionerne med loven er rigtig gode, så halter det med sprogplanlægningen. Det mener sprogforsker Arnaq Grove, som i aften er en af paneldeltagerne i en debat om sprogloven - arrangeret af Det Grønlandske Selskab i Danmark.
Skrevet af Karsten Sommer
10. november 2011 10:49

- Konsekvenserne af den manglende planlægning er, at Grønland i dag - inden olie- og mineraludvindingen går igang for alvor, står uden et oversætterberedskab på tilstrækkeligt niveau, og det bliver der behov for, siger hun.
Arnaq Grove mener ikke, at undervisningen i grønlandsk grammatik i folkeskolen og gymnasiet er tilstrækkelig, hvor flere generationer er for dårlige til deres modersmåls grammatik. Det smitter ikke mindst af på medierne, hvor det grønlandske sprog er alt for mangelfuldt, siger hun.
Arnaq Grove ser en tendens til, at debatten om sproget er forstummet. Og derfor vil hun med aftenens debat gerne være med til at sætte fokus på problemerne.
Foruden Arnaq Grove er også kunstner og forfatter Iben Mondrup i panelet sammen med Per Langgård, chefkonsulent på Oqasileriffik.