Det Grønlandske Hus tager Ukuamaaq med til Pride-parade

Når Det Grønlandske Hus i København for første gang deltager officielt i Copenhagen Pride Week i år bliver det under navnet Gay Greenland - Sipineq.
Foto © : Ted Eytan / Flickr
01. august 2018 13:18
Versionist Mads Lynge

Det fortæller Det Grønlandske Hus i deres nyhedsbrev.

Forslaget om at Det Grønlandske Hus i København skulle deltage officielt i den mangfoldige menneskerettighedsfestival kom fra husets egen direktør, Leise Johnsen i forbindelse med festivalen sidste år.

LÆS OGSÅ Grønlandsk regnbueflag skal med i dansk pride

Deltagelsen i Pride-ugen indebærer blandt andet en visning af dokumentarfilmen "Eskimo Diva" om transkønnede Nuka Carmen Bisgaard. Ved visning kan man både møde hovedpersonen selv og filmens instruktør.

Desuden vil Det Grønlandske Hus også deltage i festivalens kulmination, den store Pride-parade den 18. august. Her vil de grønlandske deltagere være klædt i rødt og med sortmalede hænder, inspireret af det grønlandske sagn om kvinden Ukuamaaq, der levede sammen med en kvinde, skriver huset i nyhedsbrevet.

Du kan læse mere om Gay Greenland - Sipineq på begivenhedens facebookside.

Copenhagen Pride Week er en festival om menneskerettigheder og med særligt fokus på LGBT-miljøet, altså homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede med flere.

LÆS OGSÅ Det Grønlandske Hus deltager i Copenhagen Pride for første gang